2023. jún. 14.

Az EU döntése egy meghívólevél azok számára, akik azt fontolgatják, hogy meginduljanak Európa felé. A magyarok korábban népszavazáson utasították el a migránskvóta ötletét, hiszen egy ilyen döntés rendkívül nagy biztonsági kockázatot jelent.

 

Elképesztő, ami Brüsszelben történik. Ez a döntés rendkívül nagy hibákat tartalmaz, amik súlyos következményekkel fognak járni. Az Európai Unió kötelezővé tenné a migránsok szétosztását a tagállamok között, aki pedig nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti. Ráadásul nem az egyhangú döntést igénylő Európai Tanács ülésén szavaztak, hanem a belügyminiszterek tanácsának az ülésén, ahol egyszerű többséggel is el tudták fogadni a javaslatot.

Az Európai Parlamentben a migránsok kötelező szétosztásáról szóló javaslatot a magyar baloldali képviselők – Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István – is támogatták. 

Néhány évvel ezelőtt Dobrev Klára azt nyilatkozta, hogy a migráció olyan mint az UFO-k, vagyis nem létezik, továbbá tagadta, hogy lennének bevándorláspárti tervek, míg Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa egyenesen úgy fogalmazott, hogy a migráció álprobléma, amit csak a kormánypártok találtak ki.

Az Európai Unió már régen nem az, mint aminek az alapító atyák megálmodták. Az orosz–ukrán háború árnyékában a józan ész azt diktálná, hogy béketerveket készítsenek Brüsszelben, ám ehelyett kötelező migránskvótát fogadnak el.

 

Az EU döntése egy meghívólevél azok számára, akik azt fontolgatják, hogy meginduljanak, továbbá bátorítja az embercsempészeket, hogy migránsokat hozzanak Európába. A döntés nem normális Európa jövője szempontjából, mivel egyrészt Brüsszel visszaél a hatalmával, másrészt rendkívül nagy biztonsági kockázatot jelent, hogy bevándorlóországot csinálnak az EU összes tagállamából. Lengyelország sem szavazta meg a kötelező migránskvótát, több ország pedig tartózkodott a döntéshozatal során. Meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen jogi és politikai lépéseket tudunk tenni, hiszen az Alaptörvényben fontos módosításokat hajtottunk végre évekkel ezelőtt az ilyen típusú betelepítésekkel szemben.

A magyarok feje felett hoznak döntést, miközben egy népszavazáson 3,4 millióan mondták azt, hogy nem kérnek a migránsokból és a kötelező kvótákból.

A brüsszeli döntés újabb lökést ad az európai keresztény civilizációnak az önfeladás felé vezető lejtőn. Brüsszel nem próbálja megmenteni a keresztény értékeket, ezért ébresztőt kellene fújni az EU valamennyi tagországában, hogy a helytelen migrációs politika érjen véget, és ott segítsünk, ahol a baj keletkezik, ne pedig a problémát hozzuk Európába. Nem egy olyan világot képzelünk el, amely különböző vallási talapzaton létrehozott civilizációknak egy mesterséges összekeverése, hiszen ez nagyon komoly biztonsági problémákat hordoz magában. Mi ettől óvjuk Európát és Magyarországot.

 

Forrás: magyarnemzet.hu